Пурички с цветен локум

15/07/2019
"По изключение може да прекалите с тези пурички, защото са много вкусни и е разбираемо "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 161
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме светла бира, добавя се олио, полуразтопено масло, пудра захар и ванилията.

Може да приготвите и само с олио, нужното количество е колкото бирата - 150 мл, но аз реших да опитам с двете мазнини.

Разбърква се за кратко с вилица, прибавяме пресято брашно с бакпулвера и се замесва средно меко тесто, да не лепне. Тестото е чудесно, като пластелин е.

Разточва се на правоъгълна кора, която с нож се подравнява и нарязваме на три широки ленти.

Лентите се нарязват на правоъгълници, виж снимката за яснота. Всяко парче локум се реже на 4-5 части и поставяме в тесния край на всеки правоъгълник.

Навиват се на пурички и нареждаме в тава върху хартия за печене или силиконов килим. Печем в загрята фурна на 180 градуса до бледо-розово около 25 минути.

Изваждаме върху хартия, поръсена с пудра захар, и със сито се поръсват отгоре обилно. Чудесни за кафе с приятели!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар