Кюфтета от червена леща по турски

Мария СимоваМария СимоваГуру108256103013
16/07/2019
"И от леща можем да приготвим страшни кюфтенца - вие само останете да ги опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо602
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата много добре, поставете я в тенджера с достатъчно студена вода и сварете, до омекване.

Прецедете лещата и я поставете в купа, оставете да се охлади.

През това време нарежете почистените лук, чесън и чушки на ситно. В тиган налейте малко олио и запържете лука и чесъна за кратко и добавете чушките, пържите до омекване на зеленчука.

Сипете сместа при лещата, добавете кимиона, нарязания магданоз, яйцата, черния и червен пипер, посолете на вкус и добавете галетата, замесете до еднородна гъста смес.

Оформете стандартни кюфтета и пържите в загрято олио до златисто-кафяв цвят. Готовите кюфтета от червена леща по турски наредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар