Пълнена бутер пита с кайма и моцарела

16/07/2019
"Да си донесат чиниите всички почитатели на вкусните пълнени пити, а останалите - да си запишат рецептата и да я опитат "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на ситно. Задушете го в зехтина до омекване. Прибавете нарязаните на филийки гъби. Разбъркайте и гответе 3-4 минути.

Накрая прибавете доматеното пюре, овкусете с черен пипер и зеленчукова подправка. Охладете плънката.

Разточете леко бутер тестото. Намажете повърхността с каймата. Оформете бутер питата, като застелите дъното на дълбока тава с хартия за печене.

Сложете бутер листа внимателно, като издърпате крайчетата по стените на тавата.

Изсипете плънката, сложете моцарелата отгоре. Внимателно съберете крайчетата и оформете. В средата чукнете яйцето.

Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до златисто.

Преди готовност, поръсете обилно с настърган кашкавал и наредете кръгчета зелена чушка за разкош.

Допечете до разтопяването на кашкавала.

Гарнирайте пълнената пита с листенца магданоз и резенчета домати.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар