Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Пълнена бутер пита с кайма и моцарела

Пълнена бутер пита с кайма и моцарела

Пълнена бутер пита с кайма и моцарела
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Да си донесат чиниите всички почитатели на вкусните пълнени пити, а останалите - да си запишат рецептата и да я опитат"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • кайма - 300 г
  • моцарела - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1 гл.
  • гъби - 250 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер
  • универсална подправка
  • магданоз - свеж
  • домати - 1 - 2 резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на ситно. Задушете го в зехтина до омекване. Прибавете нарязаните на филийки гъби. Разбъркайте и гответе 3-4 минути.

Накрая прибавете доматеното пюре, овкусете с черен пипер и зеленчукова подправка. Охладете плънката.

Разточете леко бутер тестото. Намажете повърхността с каймата. Оформете бутер питата, като застелите дъното на дълбока тава с хартия за печене.

Сложете бутер листа внимателно, като издърпате крайчетата по стените на тавата.

Изсипете плънката, сложете моцарелата отгоре. Внимателно съберете крайчетата и оформете. В средата чукнете яйцето.

Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до златисто.

Преди готовност, поръсете обилно с настърган кашкавал и наредете кръгчета зелена чушка за разкош.

Допечете до разтопяването на кашкавала.

Гарнирайте пълнената пита с листенца магданоз и резенчета домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: