Начин на приготвяне
Обелете и нарежете лука на ситно. Задушете го в зехтина до омекване. Прибавете нарязаните на филийки гъби. Разбъркайте и гответе 3-4 минути.
Накрая прибавете доматеното пюре, овкусете с черен пипер и зеленчукова подправка. Охладете плънката.
Разточете леко бутер тестото. Намажете повърхността с каймата. Оформете бутер питата, като застелите дъното на дълбока тава с хартия за печене.
Сложете бутер листа внимателно, като издърпате крайчетата по стените на тавата.
Изсипете плънката, сложете моцарелата отгоре. Внимателно съберете крайчетата и оформете. В средата чукнете яйцето.
Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до златисто.
Преди готовност, поръсете обилно с настърган кашкавал и наредете кръгчета зелена чушка за разкош.
Допечете до разтопяването на кашкавала.
Гарнирайте пълнената пита с листенца магданоз и резенчета домати.