Ориз с маслини и кисели краставички

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
753
3k
4k
834
2
17/07/2019
"Постен ориз, който е отлична гарнитура или леко вегетарианско ястие "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо740
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За варивото
  • ориз - 1 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • вода - 2 ч.ч.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • маслини - 1 шепа сорт Каламата
  • копър - 1/2 връзка
  • орехи - 3 - 4 супени лъжици за поръсване
  • шарлан - 1 с.л.
  • балсамов оцет - пожелание, на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в оризоварка или мултикукър, като спазваме точните пропорции! Вече сготвен го оставяме да се охлади.

Нарязваме киселите краставички на полумесеци, изрязваме месестата част от маслините около костилката, нарязваме копъра на ситно.

Добавяме тези 3 съставки към охладения ориз и подправяме със сока от буркана от киселите краставички, шарлан, щипка черен пипер и оцет балсамико пожелание!

Разбъркваме старателно и сервираме в красива чиния като салата, украсена с маслини и поръсена с натрошени орехови ядки!

Неочаквано добра комбинация от вкусове, с приятен освежаващ ефект! Веган оризова салата, подходяща за летен обяд!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар