Гъби в масло с лук, бекон и магданоз

ЗорицаЗорицаГуру94526029555
17/07/2019
"Вкусен аламинут, приготвен за нула време и изяден почти толкова бързо "
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 550
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • печурки - 250 г, бейби
  • масло - малко кубче (с размер на две кибритени кутийки)
  • сол - щипка
  • бекон - 70 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 едра скилидка
  • черен пипер
  • розов пипер
  • бял пипер
  • сол - на вкус
  • магданоз - 2 - 3 с.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и измиват. Нарязват се на филийки заедно с пънчетата.

Прехвърлят се в тиган с незалепващо покритие, в който сме загрели предварително маслото на умерена температура на котлона.

Поръсват се с щипка сол и се задушават две три минути.

Към гъбите се добавя нарязания на тънки ивички бекон и щом си пусне мазнината се добавят нарязаният на тънки кръгчета кромид лук и смачканата скилидка чесън.

Запържват се за кратко, докато лукът омекне и се поръсват с прясно смлян черен, розов и бял пипер.

Котлонът се изключва, гъбите в масло се поръсват с малко сол и ситно нарязан пресен магданоз.

Разбъркват се и се поднасят веднага.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар