Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с цяло парче сьомга

Спагети с цяло парче сьомга

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Спагети с цяло парче сьомга7 / 7
18/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
38 мин.
Порции
2
"Спагети и сьомга - пленителна комбинация за хора, които обичат вкусната и качествена храна"

Необходими Продукти

  • спагети - 220 - 230 г
  • лук - 1 глава, малка/средна
  • сметана - 300 г готварска
  • гъби - 160 г. Шейтаке
  • пармезан - 100 - 110 г
  • моцарела - 100 г зряла, настъргана
  • сьомга - 260 г филе с кожа
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го запържете в 3-4 лъжици зехтин. Добавете гъбите, почистени и едро нарязани и още малко зехтин, защото те бързо го поемат. Гответе 2 минути при непрестанно разбъркване и налейте пълномаслена готварска сметана и 1/2 к.ч. вода. Намалете огъня до минимум и оставете сосът бавно да къкри.

Сложете спагетите да се варят според указанието на пакета им за готовност ал денте. Когато варите спагети, не ги начупвайте в никакъв случай, а ги пуснете цели, изправени във врящата вода и разпръснати под форма на ветрило. Побутвайте стърчащите краища и така лека полека ще се потопят целите, тъй като отдолу тази част, която е във водата, ще омеква.

Загрейте тиган с незалепващо дъно на силен огън - една степен под максималната. Нарежете сьомгата на скалопини и запечете първо от страната на кожата, после от другите страни за кратко, за да остане с крехка сърцевина. Извадете скалопините и когато изстинат, леко (за да не се опарите) отделете кожата с остър нож. Тя пада лесно, но все пак използвайте ножа, за да не се начупват парчетата риба. Посолете и оставете настрана.

Сварените ал денте спагети загребвайте с прибор за целта и пускайте в соса заедно с малко от водата от варенето. Сложете мазнината и сосчето от готвенето на сьомгата. Добавете пармезана и моцарелата, сол на вкус и с накланяне на тигана към вашата срещуположна страна и леко подхвърляне и замятане смесете всичко.

Разпределете спагетите на порции и върху всяка поставяйте парче или две от сьомгата и стръкчета пресен босилек.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: