Начин на приготвяне
Измийте и нарежете тиквичките на широки ленти, дебели около 2-3 мм. Или на шайби със същата дебелина. Подсушете ги с кухненска хартия или кърпа.
Разбъркайте в купа яйцата. Към тях добавете киселото мляко натрошените/настъргани сирена, сол и черен пипер на вкус и зелените подправки. Разбъркайте добре.
Вземете малка тавичка и я намазнете. Наредете два реда тиквички на дъното и фино ги намазнявайте. Покрийте ги с част от сместа. Редувайте, докато свършат продуктите, като последния слой трябва да е тиквички. Поръсете с настърган кашкавал.
Печете в предварително загрята фурна на 190 г, докато кашкавалът стане златист. Минимум 25 мин. В зависимост от вида и качеството на кашкавала ще отнеме между 25 и 40 мин.
Бележка: Сирената може да заместите с такива по ваш вкус, кашкавалът винаги е завършващ.
Коментари