Перфектната пържена цаца

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
226
2k
756
540
1
20/07/2019
"Няма значение какво е времето на морето, ако има кой да почерпи с перфектната пържена цаца "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 484
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • цаца - 500 г
  • царевично брашно - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества
Пържена Риба

Начин на приготвяне

Аз винаги правя цаца по тая рецепта и става много хрупкаво отвън и мека отвътре.

Взимаме една дълбока купа, вътре слагаме царевичното брашно и сол, разбъркваме добре и пускаме вътре цацата, бъркаме хубаво, за да залепне брашното по рибата.

После загряваме мазнина в тиган и пускаме вътре цацата с ръце бързо, внимаваме да не пръска олио.

На два или три тигана свършва рибата. Зависи от големината на тигана. Държим около три минути и изваждаме с решетъчна лъжица, стават идеално хрупкави и меки отвътре.

По този начин с царевично брашно не попива мазнина много.

Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
23.20 лв.
Виж ››

Нуждаете се от мелнички за сол и пипер, всъщност ви трябва само една! Красив дизайн и практична употреба. Нашата мелничка е 2 в 1 - мели и сол, и пипер. Любима на всяка домакиня.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар