Перфектната пържена цаца

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11458286
20/07/2019
"Няма значение какво е времето на морето, ако има кой да почерпи с перфектната пържена цаца "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 239
  • Преглеждания за месеца190
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • цаца - 500 г
  • царевично брашно - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз винаги правя цаца по тая рецепта и става много хрупкаво отвън и мека отвътре.

Взимаме една дълбока купа, вътре слагаме царевичното брашно и сол, разбъркваме добре и пускаме вътре цацата, бъркаме хубаво, за да залепне брашното по рибата.

После загряваме мазнина в тиган и пускаме вътре цацата с ръце бързо, внимаваме да не пръска олио.

На два или три тигана свършва рибата. Зависи от големината на тигана. Държим около три минути и изваждаме с решетъчна лъжица, стават идеално хрупкави и меки отвътре.

По този начин с царевично брашно не попива мазнина много.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар