Лахмаджун - турска пица

ВикторияВикторияНовак2
20/07/2019
"Не знаете какво е наистина вкусна пица, докато не опитате лахмаджун по оригинална рецепта "
Приготвяне80 мин.
Готвене120 мин.
Общо200 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 655
  • Преглеждания за месеца440
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто, като в купа пресеете 500 г от брашното, останалото е за домесване, добавете сол и зехтин. Разтворете маята в топла вода и оставете да шупне. След като сте замесили тестото, го сложете в купа, покрийте го и го оставете на топло да втаса за около час.

За плънката сложете всички зеленчуци в кухнески робот /чопър/ и ги смелете или просто ги нарежете да много ситно. Подправете каймата на вкус, добавете зеленчуците, нарязан на ситно магданоз, меко масло и доматеното пюре. Смесете всичко добре.

Тестото, след като втаса, го разделете на 2 и всяка част на още 5, за да получите 10 порции. Разточете всяка част с диаметър на чиния. Всяка една част я мажете с по 2 лъжици плънка. Вече готовия продукт се пече на 200 градуса загрята фурна за около 10-12 мин.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар