Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Какаово-бадемов сладкиш с крем

Какаово-бадемов сладкиш с крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Какаово-бадемов сладкиш с крем
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Някои сладкиш са създадени, за да бъдат изядени до последната трохичка"

Необходими Продукти

  • за кексовата смес
  • брашно - 130 г
  • бадеми - 30 г необелени, смлени, сурови
  • олио - 60 мл слънчогледово
  • прясно мляко - 60 мл
  • захар - 130 г кафява
  • какао - 20 г горчиво
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • бадеми - 20 г филирани
  • сол - 1 щипка
  • за крема
  • прясно мляко - 350 мл
  • яйцa - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 40 г
  • ванилия - 1 бр.
  • ром - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на крема. В тенджерка излейте прясното мляко, добавете цялото яйце и захарта. Разбийте за 5 мин. е телена бъркалка.

Сложете съда на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти. Отстранете от огъня, ароматизирайте с една ванилия и супена лъжица ром. Оставете крема да се охлади напълно.

В купа изсипете кафявата захар, добавете едно яйце и разбийте с миксер до гладък крем. Добавете на струйка прясното мляко и олиото. В друга купа смесете брашното, смлените бадеми, бакпулвера, какаото и щипка сол.

Размесете добре сухите съставки. На порции го добавете към течната смес, бъркайки с миксер на най-ниската степен. Получената смес е много гъста и лепкава. Застелете форма (20 см) с откопчаващ се ринг с хартия за печене.

Изсипете половината от сместа и подравнете. Отгоре изсипете крема. С лъжица разпределете останалата половина от кексовата смес. Не е необходимо да покриете крема изцяло. Поръсете с филираните бадеми.

Изпечете сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25-30 мин. Готовият какаово-бадемов сладкиш с крем поръсете с пудра захар и охладете на решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А къде отиде брашното за крема?
16.10.2022 15:48