Фагри на фурна с морска сол

AMATbOP#235475AMATbOP#235475Новак543
21/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много е лесно да се приготви фагри на фурна с морска сол, само трябва да се внимава, че костите са острички.

След като се почисти, измие и подсуши, рибата се напълва с резенчета лайм в корема и с листата и стръковете подправки.

Брашното, настърганата на ренде кора от лимон, галетата и белтъците от яйцата се разбиват с миксер.

В тавичка се поставя хартия за печене, слага се рибата фагри и няколко скилидки чесън за аромат.

Посипва се с олио или зехтин и се намазва със сместа от миксера. Само главата и опашката се оставят ненамазани.

Посипва се с морската сол, да стане одеяло и така се пече.

Пече се на 200 градуса във фурна с вентилатор един час, предварително загрята.

Аз си го хапнах със сос от майонеза, зехтин, соев сос, сок от лимон и горчица, но става и със салата или други сосове за риба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
AMATbOP#235475
AMATbOP#235475
21.07.2019 22:03
без да искам обърках полето "Готвене = 20 мин." при качването на рецептата, но реално се пече 50 - 60 минути, зависи колко голяма е рибата - докато солта отгоре стане като кора
0
0