Доматена кремсупа с босилек и риган

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
23/07/2019
"Кадифена мекота и нежност - така ще опишем най-добре тази великолепна супа "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 750
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • домати - 400 г белени от консерва
  • доматен сок - 2 чаши
  • чесън - 1 скилида
  • босилек - 2 щипки сух
  • риган - 2 щипки сух
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч . л.
  • зехтин - 30 мл
  • заквасена сметана
  • босилек - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се мазнината в дълбока тенджера.

Прибавя се смлян чесън, това става, като скилидата се нарязва на ситно, посипва се с малко сол и с широката част на ножа се смачква до пюре.

Запържва се за 5-7 секунди. Добавят се доматите и доматеният сок, добавят се и подправките от босилек и риган и щипка-две захар.

Оставя се да заври на умерен котлон при периодично разбъркване за 5 мин.

Сваля се от котлона и по избор доматената супа може да се пасира с пасатор до гладка консистенция.

При поднасяне се добавя свеж накъсан босилек и топка заквасена сметана.

Супата е хубава както топла, но по принцип се поднася студена.

Тази доматена кремсупа е прекрасна за летните дни.

Масивна дървена дъска с улей - за рязане и сервиране
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Масивна дървена дъска с улей - за рязане и сервиране
8.29 лв.
Виж ››

Страхотна дървена дъска с удобна елипсовидна форма - подходяща не само да режете на нея, но и да поднасяте красиво нарязаните мезета.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар