Начин на приготвяне
Измита тиквичка се рендосва на едро, поръсва се с малко сол и оставяме за 10-15 минути.
В купа се чуква голямо яйце. Добавя се настърган кашкавал, извара, нарязан на ситно копър, скилидки чесън, сода за хляб и черен пипер.
Отцеждаме добре с две ръце тиквичките от течността и сипваме в купата при останалите продукти.
Разбърква се с вилица, прибавяме брашно от елда, може и бадемово брашно, но нямах.
С ръце омесваме тесто. Взема се от тестото топче с големина на кайсия, оформя се кюфте и леко се сплесква отгоре.
Нареждаме кюфтенцата в широка тава върху хартия за печене, а отгоре се напръскват с малко олио. Фурната да е загрята на 180 градуса.
Печем кюфтенцата до зачервяване, при мен около 25 минути. Изваждаме в чиния и сервираме. Много са вкусни, а и здравословни.
Коментари