Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Табиетлийски свински ребра на бавен огън

Табиетлийски свински ребра на бавен огън

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Табиетлийски свински ребра на бавен огън
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Най-важното за едни свински ребърца е мариноването, доверете ни се"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1.2 кг
  • за маринатата
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го сипете в блендер заедно с останалите посочени продукти за маринатата. Пасирайте всичко много добре.

Намажете свинските ребърца с тази смес. Покрийте купата със стреч фолио и приберете в хладилник да се мариноват за една нощ.

На другия ден ги извадете и сложете върху два листа алуминиево фолио. Увийте ги много добре и ги сложете в тава за печене.

Загрейте фурната на 130 градуса. Печете ребрата около 3 часа. Накрая махнете фолиото и печете още 10-тина минути, за да получат апетитен загар.

В соса от печенето сложете лъжица брашно и разбъркайте добре. Получава се страхотен сос за месото.

Табиетлийските свински ребра на бавен огън са страхотни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: