Агнешко Печено на бавен огън

Агнешко Печено на бавен огън
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
480 мин.
Общо
510 мин.
Порции
4
"Печете, докато месото започне да се отделя от кокала, хапвате - докато можете да дишате"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2.5 - 3 кг
  • сол - 1 ч.л
  • червен пипер - 1 с.л
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л
  • чубрица - 1 ч.л
  • олио - 1/2 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото, подсушаваме го с кухненска кърпа. Втриваме подправките от всички страни.

Поставяме агнешкото в тава, но задължително с капак. Поливаме с олиото и разнасяме равномерно.

Прибавяме и чаша вода. Затваряме с капака и поставяме във фурната.

Аз включвам фурната вечерта след 22.00 чаша на 100 градуса и изключвам към 5.30 Не отварям капака, а оставям така.

Когато решите да сервирате печеното агнешко, може да затоплите и тогава капакът се премахва.

Агнешкото Печено на бавен огън е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: