Печени фъстъци

23/07/2019
"Уискито е по-приятно, когато го поднесете с домашно приготвени фъстъци "
Приготвяне5 мин.
Готвене40 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо557
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме суровите фъстъци в широка тава.

Предварително в отделна купичка слагаме брашното и солта (ако обичате фъстъците по-солени, може да прибавите малко повече количество сол), добавяме вода и разбъркваме до получаване водниста консистенция.

Заливаме фъстъците и с ръцете ги разбъркваме, докато не се намокрят всички.

Печем в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути или до готовност. След първите 15 - 20 минути от печенето изваждаме тавата от фурната и с лъжица разбъркваме фъстъците, тъй като залепват.

Повтаряме процедурата през 10 минути. Последните минути пред изваждането може да вземете 2 -3 и да опитате, но преди да изстинат напълно печените фъстъци, все още ще бъдат леко влажни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар