Сарми с листа от цвекло и млечен сос

23/07/2019
"Толкова крехки, толкова вкусни сармички се правят с много мерак, много търпение и ей тези свежи листа "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • листа от цвекло - 25 - 30 бр.
  • кайма - 250 г
  • лук - 3 глави или 2 връзки пресен
  • ориз - 1 чаена чаша
  • доматено пюре - 1 супена лъжица
  • олио - 1 1/2 кафени чашки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - листата от 3 - 4 клонки пресен
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за соса
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете до омекване ситно нарязания лук. Прибавете каймата и запържете до побеляване, след което добавете доматеното пюре и ориза.

Налейте вода и задушавайте на тих огън до набъбване на ориза.

Овкусете с подправките.

Докато плънката се готви, попарете листата от цвекло.

Внимателно завийте сармички и ги наредете в намазнена тавичка.

Долейте вода до половината на сармичките и печете в предварително загрята на 180 градуса.

Поднесете сармичките с листа от цвекло с подлученото с чесън кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар