Прасковен йогурт с орехи и кокосово масло

24/07/2019
"Сочните праскови плуват като в свои води в йогурта, вижте сами "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо142
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелената и обезкостена праскова нарежете на парченца. Трябва да я замразим, за да я смелим впоследствие, затова големината на парчетата, които ще нарежете, трябва да прецените според мощността на вашия блендер.

Ако може да се справи с по-големи, режете на големи кубчета. Ако пък мислите, че ще затрудните уреда, накълцайте плода на по-ситно.

Приберете в плик за замразяване и оставете във фризера няколко часа.

2. Сложете в блендер гъстото пълномаслено кисело мляко заедно с кокосовото масло, ореховите ядки, замразените плодове и захар, ако ще ползвате такава.

Разбира се, може да замените захарта с мед, сироп от агаве или друг подсласител. Аз лично не подслаждам, особено ако прасковата е много добре узряла и сладка.

3. Пуснете да се мели всичко за около 1 минута, за да бъде съвършено гладко. Опитайте и ако искате си добавете още кокосово масло за по-силен аромат на вашия прасковен йогурт.

4. Плодовият йогурт сипете в две чашки, поръсете с какао и поднесете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар