Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гулаш»Гулаш с чушки и свинско месо

Гулаш с чушки и свинско месо

Rosaura RiosRosaura Rios
Новак
73733
Гулаш с чушки и свинско месо
Снимка: Rosaura Rios
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
225 мин.
Порции
4
"Може да не е класически, но е удивително вкусен и веднага ви се прииска да го опитате, признайте си"

Необходими Продукти

  • свински месо - 850 г от бут, може и телешко
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 4 бр. червени, зелени, жълти
  • чушки - 2 - 3 бр. изпечени и обелени
  • домати - 400 г на кубчета
  • оцет - 2 к - л -
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • риган - пресен
  • ориз - сварен
  • сметана - заквасена
  • лимони - кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския бут на хапки, овкусете го със сол, черен пипер и кимион и го запечатайте на силен огън в малко олио.

В същата мазнина запържете лука и чушките.

Когато омекнат, прибавете печените чушки и останалите подправки, както и доматите от консерва. Добавете чесъна и оцета, налейте малко вода и разбъркайте добре.

Прехвърлете продуктите в гювеч и печете гулаша с чушки и свинско месо в загрята на 200-220 градуса фурна за 120-180 минути.

Поднесете този интересен гулаш със сварен ориз и заквасена сметана, овкусена с лимонова кора и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: