Моят сполучлив постен кекс

25/07/2019
"Вкусен кекс по време на пости - лесно е с тази изпитана рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 283
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата437
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • сладко от праскови - 1 ч.ч.
  • вода - 200 мл
  • захар - 100 г
  • олио - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • орехи - 1 с.л. смлени
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипва топла вода, добавя се захар и сладко по избор. Моето е нарязано на парчета, така че ако искате, нарежете плодовете на малки кубчета. С вилица се разбърква да се разтопи захарта.

Прибавя се олио, ванилията, смлени орехи. Смесва се сода за хляб с брашното и се пресява в купата. С лъжица се смесват всички продукти на каша.

В тавичка с диаметър 24 см, намазана с олио и поръсена с брашно, се сипва кексовата смес и отгоре се заравнява. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.

Проверка с клечка за зъби да няма тесто по нея, ако има оставете още 5 минути докато излезе суха. Изважда се върху решетка малко да се охлади и прехвърляме в чиния.

Поръсва се с пудра захар, нарязваме на парчета и хапваме кекса с кисело мляко. Наистина е сполучлив и е много вкусен.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар