Пирог с пиле

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пирог с пиле3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пирог с пиле - вкусна и питателна вечеря за всички у дома, с която ще си оближат пръстите"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г бяло
  • праз - 1 стрък, бялата част
  • гъби - 250 г
  • бяло вино - 50 мл
  • бутертесто - лист около 270 г
  • черен пипер - щипка
  • зехтин - 1 к.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бялото пилешко месо на малки кубчета.

Наситнете само бялата част на праз лука. В летния сезон може да ползвате обикновен лук.

В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин. Пуснете кубчетата месо и изпържете за кратко. Добавете бялото вино, изчакайте минута-две, докато се изпари алкохолът, и сложете наситнения праз лук и нарязаните на филийки гъби.

Овкусете с черен пипер и сол. Захлупете съда и гответе плънката за пирога, докато остане на мазнина. Отдръпнете съда от котлона. Охладете!

Разстелете правоъгълен лист бутертесто. В средата изсипете охладената плънка. Разпределете я по дължина, като се стараете разстоянията между края на тестото и плънката да се еднакви.

С остър нож нарежете двете страни на тестото на ленти - около 2 см.

Прехвърляйте лентите първо от едната страна, после от другата и така, докато изплетете пирога.

Разбийте жълтъка с 1 с.л. прясно мляко. Намажете тестото. По желание може да поръсите със сусам.

Изпечете пирога с пиле на 200°C в предварително загрята фурна, след което намалете градусите на 170°C за около 25-30 мин или до приятен загар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: