Средиземноморска салата с киноа

27/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо403
  • Преглеждания за месеца267
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте киноата, като я сложите в цедка и държите под течаща вода. Сложете я да се свари в съотношение 1:3 за 10 минути, после отцедете и оставете да изстине.

2. Нарежете пресния чесън и аспержите на еднакви дълги около 2 см. парченца. Зелените аспержи, когато са от фините, нямат нужда от белене, а само отчупване на твърдите краища в основата.

3. Бланширайте във вряща на силен огън подсолена вода скаридите заедно със чесъна и аспержите. Отцедете и тях оставете да изстинат. Препоръчвам, ако използвате замразени белени скариди, да сложите повече като грамаж, защото са обвити в пласт лед и тежат, а като се сготвят, стават мънички. По принцип най-добре е да си вземете небелени и да си ги обелите вие.

4. В купа смесете киноата със зехтина, лимоновия сок и накълцания див лук. Добавете аспержите, пресният чесън и скаридите, както и маслините и киселите краставички, посолете на вкус и разбъркайте.

5. Оставете салатата с киноа в хладилник за 30 минути, за да се охлади, и поднесете вашата средиземноморска салата с киноа.

Добър апетит.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар