Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Аламинути»Калмари по средиземноморски

Калмари по средиземноморски

Калмари по средиземноморски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Не търсете перфектните калмари - ние вече ги намерихме и си хапваме от тях, а вие си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • калмари - 250 г
  • сол
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • бира - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. (без малко)
  • дафинов лист - 1 бр.
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистите калмарите. Нарежете ги на колелца.

В купа сложете щипка сол, дафиновия лист и сока от лимона.

Добавете калмарите. Разбъркани добре. Покрийте купата със стреч фолио или капак и оставете за половин час в хладилника.

Извадете и изцедете калмарите.

В друга купа смесете бирата с брашното. Разбийте с тел панировката.

Оваляйте всяко кръгче калмар, първо в брашното, а след това в сместа от бира.

Пържете панираните калмари в добре загрято олио от двете страни до златисто.

Извадете калмарите по средиземноморски и попийте мазнината с помощта на кухненска хартия.

Сервирайте с резени лимон и майонеза задължително.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: