Фритата с лук, гъби, шунка и картофи

МариянаМариянаМастър Шеф7272616056
27/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо647
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сварените картофи на кубчета, не много дребни и ги слагаме в купа.

Гъбите ги режем на тънки парченца, пънчетата също ги режем, и тях ще използваме.

В тигана на котлона слагаме 5 с.л олио и загряваме, вътре добавяме гъбите и ги задушаваме. Разбъркваме с дървена лъжица.

Шунката я нарязваме на малки тънки парчета и прибавяме в тигана.

Разбъркваме добре. Нарязваме лука на едри парчета и добавяме към края и той да се задуши. Разбъркваме всичко.

Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Като е готово всичко - да се е задушило, го слагаме в купата при картофите.

Разбиваме 6 яйца в друга купа заедно с прясното мляко, 2 с.л. олио и щипка сол и черен пипер на вкус. Изливаме при другите съставки.

Всичко объркваме добре с лъжица. Слагаме всичко в намазнена с олио тава.

Печем фритатата в загрята на 180 градуса фурна.

Да ви е сладко!

Хапваме топло, нарязано на парчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар