Начин на приготвяне
Нарязваме сварените картофи на кубчета, не много дребни и ги слагаме в купа.
Гъбите ги режем на тънки парченца, пънчетата също ги режем, и тях ще използваме.
В тигана на котлона слагаме 5 с.л олио и загряваме, вътре добавяме гъбите и ги задушаваме. Разбъркваме с дървена лъжица.
Шунката я нарязваме на малки тънки парчета и прибавяме в тигана.
Разбъркваме добре. Нарязваме лука на едри парчета и добавяме към края и той да се задуши. Разбъркваме всичко.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Като е готово всичко - да се е задушило, го слагаме в купата при картофите.
Разбиваме 6 яйца в друга купа заедно с прясното мляко, 2 с.л. олио и щипка сол и черен пипер на вкус. Изливаме при другите съставки.
Всичко объркваме добре с лъжица. Слагаме всичко в намазнена с олио тава.
Печем фритатата в загрята на 180 градуса фурна.
Да ви е сладко!
Хапваме топло, нарязано на парчета.