Хрупкави пилешки крилца

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
236
516
Хрупкави пилешки крилца1 / 2
03/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Знаем, че пърженото не е сред най-полезните неща, на просто не можем да устоим на тези хрупкави пилешки крилца"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • картофи - 1 бр. сварен, може и дехидратирано картофено пюре
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички пилешки крилца на 2 парчета. Счукайте чесъна и малко сол и натрийте хубаво парчетата пилешки крилца с него.

В отделен съд разбийте яйцето и добавете малко вода (около 5- мл).

Пасирайте с вилица картофа и го добавете към брашното. Добавете и черен пипер на вкус.

Загрейте мазнината и изпържете пилешките крилца, като преди това ги потапяте последователно в яйце, брашното с картоф и отново яйце.

Може да сервирате с гарнитура салата по избор или задушени пресни картофи.

Рейтинг

5 12
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: