Хрупкави пилешки крилца

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Хрупкави пилешки крилца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Знаем, че пърженото не е сред най-полезните неща, на просто не можем да устоим на тези хрупкави пилешки крилца"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • картофи - 1 бр. сварен, може и дехидратирано картофено пюре
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички пилешки крилца на 2 парчета. Счукайте чесъна и малко сол и натрийте хубаво парчетата пилешки крилца с него.

В отделен съд разбийте яйцето и добавете малко вода (около 5- мл).

Пасирайте с вилица картофа и го добавете към брашното. Добавете и черен пипер на вкус.

Загрейте мазнината и изпържете пилешките крилца, като преди това ги потапяте последователно в яйце, брашното с картоф и отново яйце.

Може да сервирате панираното пиле с гарнитура салата по избор или задушени пресни картофи.

Хрупкавите пилешки крилца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
512
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Cheff
Cheff
Само добавете, че е нужно крилцата да бъдат предварително сварени! Иначе стават уникално вкусни! А и по-лесно е яйцето да се смеси с картофа, отколкото да се топи последователно.
06.10.2014 21:03
8
3
Попова
Попова
Вкусно и вредно! Комбинацията на картофи с месо, особенно и пържено е най голямата отрова за организма! Обаче пък е много вкусно!
09.01.2014 11:41
2
14