Начин на приготвяне
Нарежете месото на парченца, като премахнете излишните мазнини. Запържете го от всички страни в силно сгорещена мазнина около 60 мл. Когато се запечата, го покрийте с гореща вода и го оставете да се задушава поне 20 минути на тих огън.
Загрейте останалото олио и запържете вътре нарязания на ситно лук. Когато зеленчукът омекне го добавете към задушеното овнешко месо.
Наредете върху месото един ред нарязани на кубчета картофи, едро нарязан зелен фасул и бамята. Леко овкусете всеки от слоевете зеленчуци със сол и черен пипер.
Последно подредете нарязаните на половинки домати. Захлупете и задушавайте в умерено загрята фурна до готовност на месото и зеленчуците.
Преди поднасянето поръсете със ситно нарязан магданоз.