Пастите на падишаха

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пастите на падишаха
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Като в ориенталските приказки - вкусните пасти на падишаха"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • олио - 7 с.л.
  • прясно мляко - 20 с.л.
  • бакпулвер - 2/3 пак.
  • какао - 2 с.л.
  • Крем
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 6 с.л.
  • пудинг - 2 бр. ванилия
  • масло - 125 г
  • Още
  • шоколад - бял и кафяв за декорация
  • кокосови стърготини
  • орехи - смлени, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват, слага се олиото, млякото и накрая сухите съставки /пресяти/.

Разбърква се и се изсипва в тава (30 см) на хартия за печене. Пече се на 180 градуса.

След като изстине блатът, се разрязва на две, от двете части се вадят форми с чаша.

За крема в част от млякото се разтваря пудингът, а останалото със захар на котлона, след като заври, се прибавя пудингът на тънка струя. Вари се до сгъстяване.

Охлажда се и се прибавя маслото, разбива се до пухкав крем.

Между две кръгчета от блата се слага крем, а отстрани се овалва в смлени орехи или кокосови стърготини. Пастите се декорират с разтопен шоколад.

Пастите на падишаха са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
направих го без брашно,за което се учудих,но не ми се получи блата
30.12.2023 16:21
Анонимен
Анонимен
брашно няма ли в блата?
30.12.2023 16:20
Анонимен
Анонимен
Глупости на търкалета! Как ще стане това на снимката?
13.05.2022 18:45