Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват, слага се олиото, млякото и накрая сухите съставки /пресяти/.
Разбърква се и се изсипва в тава (30 см) на хартия за печене. Пече се на 180 градуса.
След като изстине блатът, се разрязва на две, от двете части се вадят форми с чаша.
За крема в част от млякото се разтваря пудингът, а останалото със захар на котлона, след като заври, се прибавя пудингът на тънка струя. Вари се до сгъстяване.
Охлажда се и се прибавя маслото, разбива се до пухкав крем.
Между две кръгчета от блата се слага крем, а отстрани се овалва в смлени орехи или кокосови стърготини. Пастите се декорират с разтопен шоколад.
Пастите на падишаха са много вкусни.
Коментари