Начин на приготвяне
В голяма купа сложете каймата. Овкусете с черен и червен пипер, щипка чубрица и сол. Добавете шепа ориз, ситно нарязаната глава лук. Омесете добре продуктите.
В парче зелев лист слагайте по топче кайма - малко по-голямо от орех. Завийте сармичка. Подредете сармичките в глинен гювеч.
Полейте с 1 к.ч. зехтин и чашка топла подсолена вода. Затиснете сармите с малка чиния, захлупете гювеча.
Изпечете на 160-170°C в предварително загрята фурна за около 2 часа.
Може да сервирате сармите и без сос, но ако решите, млечният сос се прави така: разбийте в голяма купа с кухненска тел жълтъка, киселото мляко и брашното.
Отлейте от водата, в която са се пекли сармите, и хомогенизирайте. Върнете застройката в глинения съд, сложете отново за 5 мин във фурната.
Имате готови касапски сарми със или без застройка решете сами!