Моите касапски сарми

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак15427160
29/07/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо728
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете каймата. Овкусете с черен и червен пипер, щипка чубрица и сол. Добавете шепа ориз, ситно нарязаната глава лук. Омесете добре продуктите.

В парче зелев лист слагайте по топче кайма - малко по-голямо от орех. Завийте сармичка. Подредете сармичките в глинен гювеч.

Полейте с 1 к.ч. зехтин и чашка топла подсолена вода. Затиснете сармите с малка чиния, захлупете гювеча.

Изпечете на 160-170°C в предварително загрята фурна за около 2 часа.

Може да сервирате сармите и без сос, но ако решите, млечният сос се прави така: разбийте в голяма купа с кухненска тел жълтъка, киселото мляко и брашното.

Отлейте от водата, в която са се пекли сармите, и хомогенизирайте. Върнете застройката в глинения съд, сложете отново за 5 мин във фурната.

Имате готови касапски сарми със или без застройка решете сами!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар