Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Пържено свинско със сметанов сос

Пържено свинско със сметанов сос

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пържено свинско със сметанов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 450 г
  • прясно мляко - 1/2 л
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки парчета (може и ивици) и го оставете за 2 часа в подсолена студена вода.

Отцедете месото и го подсушете с помощта на кърпа или домакинска хартия. Оваляйте парчетата месо в брашно.

Изпържете месото до готовност в силно сгорещена мазнина. Отстранете излишната мазнина от съда и оставете само 2-3 лъжици от мазнината от пърженето. Добавете 2 с.л. брашно и запържете за 1-2 минути, като бъркате непрекъснато.

Добавете и млякото на тънка струйка без да преставате да бъркате. Варете соса докато се сгъсти. Отстранете от котлона и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Поднесете изпърженото свинско месо полято с приготвения сос. Гарнитурата е по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
45
30
20
10
Дай твоята оценка: