Меденки за начинаещи

29/07/2019
"Колко пъти ще се преструвате на начинаещи, за да имате повод да приготвите и опитате тези вкусни меденки "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 983
  • Преглеждания за месеца597
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесно се приготвят, а са пухкави и вкусни само за начинаещи. В купа се разбиват яйцата със захарта, бърка се с телена бъркалка или миксер.

Когато сместа побелее, добавяме олио, течен мед, канела.

Гасим сода за хляб в оцета и когато шупне, се сипва при яйцата.

Разбърква се добре и с брашното се замесва средно меко тесто, но да не лепне. Разделя се на две части и всяка се точи на кора с дебелина 0.5 мм.

С чашка или ринг се изрязват кръгчета с диаметъра е 5 см. Нареждат се тава върху хартия за печене на разстояние.

Фурната е загрята на 180°C, печем меденките само за 10 минути, не ги оставяйте повече - ще станат твърди. Изваждат се от тавата и нареждаме върху решетка.

В касеролка или канче се загрява масло, прясно мляко и начупен черен шоколад.

На слаб огън се разбърква, докато стане гладка смес, и сваляме от котлона. Леко се охлажда, и с четка се намазват всички меденки.

Оставят се да стегне глазурата и хапваме меденки за начинаещи с чай или кафе. Щом аз мога, значи и вие ще можете да ги приготвите.

Успех, заслужават си!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар