Гъбена супа с пачи крак

РосицаРосицаЧирак541631
31/07/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене35 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо427
  • Преглеждания за месеца394
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пачи крак - 600 г гъби
  • краве масло - 30 г
  • лук - 1 глава
  • вода - 500 мл
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • копър - половин връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите и ги нарязваме на дребно. Режем и лука на дребно.

Слагаме в тенджера маслото да се загрее и добавяме лука да се задуши за около минута.

Добавяме пачия крак и солта и бъркаме около 5 минм докато поомекнат и намалят обема си, след което добавяме и червения и черния пипер, отново бъркаме.

Добавяме млякото и водата и оставяме гъбената супа да ври около 20 минути, като от време на време разбъркваме.

След като гъбената супа с пачи крак е готова, я сваляте от котлона и добавяме ситно нарязания копър.

Добър Апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар