Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Тесто»Парено тесто за еклери и профитероли

Парено тесто за еклери и профитероли

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Парено тесто за еклери и профитероли
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Пътят към апетитните профитероли минава през приготвянето на перфектното парено тесто, а рецептата за него ще намерите тук"

Необходими Продукти

  • вода - 1 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • брашно - 1 в.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • есенция - ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сипете 1 в.ч. вода и половин в.ч. олио и поставете на котлона да заври. Това е и моментът, в който да добавите няколко капки есенция ванилия и ако желаете, няколко с.л. захар, но аз предпочитам неутралния им вкус.

Когато сместа заври, сипете брашно наведнъж и бъркайте с дървена лъжичка или силиконова шпатулка, докато тестото започне да се отлепя лесно от стените на съда.

Готовото парено тесто преместете в купа и оставете да изстине.

След като е изстинало, разбийте яйцата едно по едно.

Вашето парено тесто за еклери и профитероли е готово!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: