Начин на приготвяне
Агнешкото бутче се измива добре, слага се в тава и се намазва обилно с разтопеното масло, смесено с подправките и солта.
Може да шпиковате бутчето и да сложите вътре малки парченца масло и розмарин.
Тавата с месото се завива с фолио и се слага в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Оставя се така около час, след което градусите на фурната се вдигат на 200 и пак се пече в продължение на един час.
Картофите се обелват и нарязват на едро. Добавят се към агнешкото бутче, след като се е пекло още час на 200 градуса.
Тавата отново се завива с фолио и бутчето и картофите се допичат за още един час на 220 градуса.
След като изтекат трите часа, фолиото се маха и печеното агнешко бутче на фурна се оставя във фурната за още 30 минути или докато агнешкото получи на хрупкава коричка.