Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Боб по Африкански Чакалака

Боб по Африкански Чакалака

Rosaura RiosRosaura Rios
Новак
73733
Боб по Африкански Чакалака
Снимка: Rosaura Rios
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 2 бр. консерви или 500 г сварен до готовност
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бп.
  • чушки - 4 бр. разноцветни
  • домати - 3 бр. пресни или от 400 г консерва
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • джинджифил - 2 с.л. настърган пресен
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер
  • черен пипер
  • хималайска сол
  • къри
  • куркума
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чакалака или Шакалака е вкусен боб от Южна Африка, който традиционно се приготвя с много зеленчуци. Ето и самата рецепта.

Загрейте олиото и запържете ситно нарязаните глави лук. Прибавете настъргания джинжифил, както и пресования чесън. Прибавете подправките и запържете за кратко.

Сложете настърганите моркови, ситно нарязаните чушки (червени, жълти, зелени) и доматите.

Последно се добавя боб и всичко се вари на тих огън до готовност на зеленчуците.

Получавате много вкусен боб Чакалака!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: