Манджа от червена леща с чушки и моркови

Мария СимоваМария СимоваГуру107956102713
02/08/2019
"Само да ви разкажем с какво е манджата и веднага ще започнете да се облизвате "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо158
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно. Обелете и настържете морковите, обелете и нарежете домата на кубчета, а чушките нарежете на ивици.

В тенджера разтопете и нагрейте маслото, добавете лука, чесъна морковите, запържете за кратко и добавете нарязаните на ивици чушки, запържете до омекване. Добавете нарязания домат и запържвате, докато сокът му се изпари.

Добавете лещата и налейте около 700 мл гореща вода, разбъркайте и варите до омекване на лещата. Посолете на вкус и поръсете с подправките, разбъркайте и отстранете тенджерата от огъня. Прибавете лимоновия сок и разбъркайте, покрийте с капака тенджерата за 10 минути преди да сервирате.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар