Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Манджа от червена леща с чушки и моркови

Манджа от червена леща с чушки и моркови

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Манджа от червена леща с чушки и моркови
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Само да ви разкажем с какво е манджата и веднага ще започнете да се облизвате"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • кимион - 0. 5 ч.л. млян
  • кориандър - 0.5 ч.л.млян
  • черен пипер - 0.5 ч.л. млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно. Обелете и настържете морковите, обелете и нарежете домата на кубчета, а чушките нарежете на ивици.

В тенджера разтопете и нагрейте маслото, добавете лука, чесъна морковите, запържете за кратко и добавете нарязаните на ивици чушки, запържете до омекване. Добавете нарязания домат и запържвате, докато сокът му се изпари.

Добавете лещата и налейте около 700 мл гореща вода, разбъркайте и варите до омекване на лещата. Посолете на вкус и поръсете с подправките, разбъркайте и отстранете тенджерата от огъня. Прибавете лимоновия сок и разбъркайте, покрийте с капака тенджерата за 10 минути преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: