Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Грилован патладжан на скара

Грилован патладжан на скара

Грилован патладжан на скара
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Толкова апетитен става патладжанът, когато е грилован - чудим се дали да изчакаме ракийката да се изстуди"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 - 2 кг (бял или шарен)
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 2 глави
  • соев сос - 1 к.ч.
  • олио - 1 1/2 ч.ч.
  • ябълков оцет - 1 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана като за пържене и осолете или потопете в солена вода.

След като си пусне черната вода, го полейте със студена вода и отцедете. Отцедения патладжан сложете в купа и хубаво полейте със соевия сос и 1/2 к.ч. олио.

Като постои така около 15 минути, го изпичате на скара. Чесъна обелете и нарежете на ситно към него прибавете захарта, малко сол, оцета, олиото, копъра и черен пипер.

Хубаво разбъркайте и полейте патладжана. Охладете и сервирайте с изстудена ракия.

Добър апетит и наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: