Шарени целувки с изненада

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
03/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете яйца се разделят, ползват се само белтъците, жълтъците ги включвам в друга рецепта, те не могат да се замразяват за разлика от белтъците.

Разбиват се с миксер на ниска скорост, докато се разпенят, и на порции се прибавя захарта. Разбиването продължава на максимална скорост, докато захарта напълно се е разтопила.

По време на разбиването се прибавя и кремотартарът, неговата функция е да може да задържи плътни и разбитите белтъци.

Ползва се голям пош със звездовиден накрайник. С дълго дървено шишче се намазва отвътре пошът само като линия със съответен цвят от двете срещуположни страни.

Напълва се с белтъчната смес. На места, ако се е образувал въздух, той се прогонва чрез натискане на поша и отгоре се завърта здраво, за да не изтече сместа. Оставя се настрана.

Голяма тава за печене се покрива с хартия за печене. За да не се движи от четирите страни, под хартията се намазва малко от сместа , да се залепи.

На разстояние се поставят ядки по избор. Ползвах лешници и ядки орехи.

Отгоре върху тях се пошира от сместа, завърта се цветна целувка.

Фурната се загрява до 220 градуса. Тавата с целувките се поставя във фурната и веднага се изключва температурата. Фурната не се отваря повече.

Оставят се вътре до сутринта, това са около 10-12 часа.

На сутринта ще имаме прекрасно изпечени сухи цветни целувки с изненада по средата - добре изпечена ядка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар