Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Целувки»Шарени целувки с изненада

Шарени целувки с изненада

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Шарени целувки с изненада
Снимка: marcheva14
2 / 4
03/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Цветни целувки, в които сме скрили нещо - какво ли е то"

Необходими Продукти

  • белтъци - 2 бр
  • захар - 150 г, кристал
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • кремотартар - 8 г
  • хранителна боя - червена + зелена (боите са по избор)
  • ядки
  • орехи
  • лешници - по избор е
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете яйца се разделят, ползват се само белтъците, жълтъците ги включвам в друга рецепта, те не могат да се замразяват за разлика от белтъците.

Разбиват се с миксер на ниска скорост, докато се разпенят, и на порции се прибавя захарта. Разбиването продължава на максимална скорост, докато захарта напълно се е разтопила.

По време на разбиването се прибавя и кремотартарът, неговата функция е да може да задържи плътни и разбитите белтъци.

Ползва се голям пош със звездовиден накрайник. С дълго дървено шишче се намазва отвътре пошът само като линия със съответен цвят от двете срещуположни страни.

Напълва се с белтъчната смес. На места, ако се е образувал въздух, той се прогонва чрез натискане на поша и отгоре се завърта здраво, за да не изтече сместа. Оставя се настрана.

Голяма тава за печене се покрива с хартия за печене. За да не се движи от четирите страни, под хартията се намазва малко от сместа , да се залепи.

На разстояние се поставят ядки по избор. Ползвах лешници и ядки орехи.

Отгоре върху тях се пошира от сместа, завърта се цветна целувка.

Фурната се загрява до 220 градуса. Тавата с целувките се поставя във фурната и веднага се изключва температурата. Фурната не се отваря повече.

Оставят се вътре до сутринта, това са около 10-12 часа.

На сутринта ще имаме прекрасно изпечени сухи цветни целувки с изненада по средата - добре изпечена ядка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: