Супа от тиквички с масло

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф77423410251
07/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо255
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За супата от тиквички използвам малките крехки тиквички.

Почистваме, измиваме и нарязваме на ситни кубчета лука и моркова.

Задушаваме ги в растителната мазнина до омекване.

Прибавяме червения пипер и заливаме със зеленчуковия бульон.

След като течността заври, добавяме последователно обелените и нарязани на кубчета тиквички и ориза.

Зеленчуковата супа къкри на слаб котлон още 10 минути, когато добавяме и настърганите домати.

Овкусяваме със сол и черен пипер.

Към края на варенето, когато оризът е готов, сгъстяваме супата с малко препечено брашно, размито в студена вода.

Накрая поръсваме с пресен копър и поднасяме всяка порция супа от тиквички с масло със щедра бучка масло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар