Пълнени гъби със сушени домати

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
993
710
5902
1
05/08/2019
"Пълнени гъби всякакви, но толкова вкусни не са за пропускане - а и ароматът им един такъв - неустоим просто "
Приготвяне15 мин.
Готвене17 мин.
Общо32 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо349
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • печурки - 7 - 8 бр., големи с широка гугла
  • риган - няколко клонки свеж, листата
  • марината - 3 - 4 с.л. от сушените домати
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • чесън - 2 скилиди
  • босилек - няколко листа
  • хляб - 100 - 120 г филии
  • сушени домати - 7 - 8 бр
  • черен пипер - 1/2 ч.л
  • сол - на вкус
  • моцарела - 1 топка на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват с влажна домакинска хартия, обелват се, пънчето се отстранява.

С малка чаена лъжичка много внимателно, за да не се разчупят, се изгребва реброваната им част, тъмната, не зная как се нарича.

Подреждат се в тавичка за печене върху хартия за печене, за удобство.

Поръсват се с черен пипер и със струйка от маринатата от сушените домати със супена лъжица или с вилица.

Оставят се настрана.

Скилидите чесън се обелват и наситняват с нож. Поставят се в блендер, добавят се нарязаните сушени домати, листата магданоз, кубчетата хляб, поръсва се с няколко листа босилек, риган и сол.

Завърта се на няколко оборота, докато сместа се превърне почти в паста. Изважда се.

С готовата смес се напълват гъбите.

Пълнените гъби се поръсват с кубчета моцарела.

Пълнените гъби със сушени домати се пекат на 180 градуса за около 15-17 мин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар