Овче с макарони за сватби и погребения

06/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 1.5 кг
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • черен пипер - млян
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 - 2 бр. настъргани
  • макарони - 1 пак. 400 г
  • магданоз - по желание
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате овчето месо на порции и го сварявате до готовност със сол, черен пипер и дафинов лист.

В отделен съд запържвате в малко олио нарязания лук. Когато омекне, прибавяте чушката, нарязана на ситно и настърганите домати.

Готвите на умерен огън, докато остане на мазнина, и овкусявате с млян черен пипер и червен пипер.

Оставяте да се позапържат подправките, след което разреждате с бульона, в който се е варило месото, и прибавяте макароните.

Варите на тих огън, като при нужда доливате от бульона.

Когато макароните се сварят, прибавяте месото, разбъркате.

По желание овкуснявате овчето с макарони за сватби и погребения със ситно нарязан пресен магданоз.

Източник: Влади Конов от Българските ястия и рецепти

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар