Начин на приготвяне
Нарязвате овчето месо на порции и го сварявате до готовност със сол, черен пипер и дафинов лист.
В отделен съд запържвате в малко олио нарязания лук. Когато омекне, прибавяте чушката, нарязана на ситно и настърганите домати.
Готвите на умерен огън, докато остане на мазнина, и овкусявате с млян черен пипер и червен пипер.
Оставяте да се позапържат подправките, след което разреждате с бульона, в който се е варило месото, и прибавяте макароните.
Варите на тих огън, като при нужда доливате от бульона.
Когато макароните се сварят, прибавяте месото, разбъркате.
По желание овкуснявате овчето с макарони за сватби и погребения със ситно нарязан пресен магданоз.
Източник: Влади Конов от Българските ястия и рецепти