Пилешка супа с яйце и сметана

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435207
07/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета и така, както са цели с костите, ги заливаме с вода и слагаме на котлона. Като кипне водата, я отливаме и наливаме чиста топла вода.

Прибавяме олио, черен пипер на вкус и масло. Оставяме да се варят.

Белим лука, картофите и скилидката чесън. Измиваме и нарязваме на ситно и прибавяме при бутчетата да се варят.

Слагаме и измит ориз, чубрица на вкус и щипка червен пипер.

Когато пилешките бутчета се сварят, изваждаме ги от бульона и обезкостяваме. Накъсваме месото на парченца.

Връщаме в тенджерата при другите продукти и при необходимост доливаме топла вода.

Варим още няколко минути и дръпваме тенджерата от котлона.

В купичка разбиваме яйце (1 бр.) и заквасена сметана (2 с.л.). Разбъркваме и наливаме при тях по малко от супата и като се изравнят температурите, изливаме в цялото количество пилешка супа.

Сервираме пилешката супа гореща или топла с оцет или сок от лимон и люта пиперка по вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар