Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с яйце и сметана

Пилешка супа с яйце и сметана

Пилешка супа с яйце и сметана
Снимка: Илияна Димова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Тази пилешка супа е истинска наслада за стомаха и душата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 500 г
  • лук - 1 бр. кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • картофи - 3 бр.
  • ориз - 3 с.л.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • червен пипер - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • яйца - 1 бр. прясно
  • заквасена сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета и така, както са цели с костите, ги заливаме с вода и слагаме на котлона. Като кипне водата, я отливаме и наливаме чиста топла вода.

Прибавяме олио, черен пипер на вкус и масло. Оставяме да се варят.

Белим лука, картофите и скилидката чесън. Измиваме и нарязваме на ситно и прибавяме при бутчетата да се варят.

Слагаме и измит ориз, чубрица на вкус и щипка червен пипер.

Когато пилешките бутчета се сварят, изваждаме ги от бульона и обезкостяваме. Накъсваме месото на парченца.

Връщаме в тенджерата при другите продукти и при необходимост доливаме топла вода.

Варим още няколко минути и дръпваме тенджерата от котлона.

В купичка разбиваме яйце (1 бр.) и заквасена сметана (2 с.л.). Разбъркваме и наливаме при тях по малко от супата и като се изравнят температурите, изливаме в цялото количество пилешка супа.

Сервираме пилешката супа гореща или топла с оцет или сок от лимон и люта пиперка по вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: