Начин на приготвяне
Измиваме пилешките бутчета и така, както са цели с костите, ги заливаме с вода и слагаме на котлона. Като кипне водата, я отливаме и наливаме чиста топла вода.
Прибавяме олио, черен пипер на вкус и масло. Оставяме да се варят.
Белим лука, картофите и скилидката чесън. Измиваме и нарязваме на ситно и прибавяме при бутчетата да се варят.
Слагаме и измит ориз, чубрица на вкус и щипка червен пипер.
Когато пилешките бутчета се сварят, изваждаме ги от бульона и обезкостяваме. Накъсваме месото на парченца.
Връщаме в тенджерата при другите продукти и при необходимост доливаме топла вода.
Варим още няколко минути и дръпваме тенджерата от котлона.
В купичка разбиваме яйце (1 бр.) и заквасена сметана (2 с.л.). Разбъркваме и наливаме при тях по малко от супата и като се изравнят температурите, изливаме в цялото количество пилешка супа.
Сервираме пилешката супа гореща или топла с оцет или сок от лимон и люта пиперка по вкус.