Начин на приготвяне
Приготвянето на бабината каша е много лесно.
Загрявам олиото и запържвам нарязаните чушки. Когато омекнат, добавям брашното и запържвам за 1-2 минути. Поръсвам с червения пипер, запържвам за кратко, за да не загори.
Доливаме в съда прясно мляко, докато получите каша с желаната гъстота.
Прибавяте натрошено сирене, може и извара, а може и от двете.
Овкусявате със сол и черен пипер, поръсвате с пресен ситно нарязан магданоз.
По желание в бабината каша с чушки може да добавите и малко пресен босилек. Ако не харесвате чушките, може да ги замените с пера зелен лук, а може да не слагате нито едното.
Има хора, които прибавят към кашата и едно яйце, както и кисело мляко - всякак става вкусна.
Източник: Snejana Stefanova от Кулинарна мрежа