Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Бабината млечно-брашняна каша с чушки

Бабината млечно-брашняна каша с чушки

Бабината млечно-брашняна каша с чушки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Наследството на баба заслужава да стигне до всички - затова гответе, хапвайте и споделяйте рецептата за бабината каша"

Необходими Продукти

  • олио - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л. с връх
  • чушки - 2 - 3 бр. зелени
  • червен пипер - 1 с.л.
  • прясно мляко
  • сирене - или извара
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвянето на бабината каша е много лесно.

Загрявам олиото и запържвам нарязаните чушки. Когато омекнат, добавям брашното и запържвам за 1-2 минути. Поръсвам с червения пипер, запържвам за кратко, за да не загори.

Доливаме в съда прясно мляко, докато получите каша с желаната гъстота.

Прибавяте натрошено сирене, може и извара, а може и от двете.

Овкусявате със сол и черен пипер, поръсвате с пресен ситно нарязан магданоз.

По желание в бабината каша с чушки може да добавите и малко пресен босилек. Ако не харесвате чушките, може да ги замените с пера зелен лук, а може да не слагате нито едното.

Има хора, които прибавят към кашата и едно яйце, както и кисело мляко - всякак става вкусна.

Източник: Snejana Stefanova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: