Паниран патладжан с моцарела и доматен сос

08/08/2019
"Най-хубавите неща в света са незаконни, неморални и ... много, много вкусни панирани патладжани с моцарела "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо782
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на шайби с дебелина 1. 5 см. Посоляваме го. Слагаме го в гевгир и изчакваме 30 минути, за да се отдели горчивия сок. Изплакваме го и го подсушаваме.

Загряваме фурната на 220 градуса.

Подготвяме си три купички. В едната смесваме брашното, солта и черния пипер. Във втората разбиваме двете яйца, а в третата разбъркваме галетата със сухия чесън.

Панираме филийките патладжан последователно в брашното, яйцата и галетата и ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печене. Поливаме ги с олиото и ги печем 30 минути, като ги обръщаме по средата на печенето.

Намазваме дъното на тавичка с 3-4 лъжици доматен сос. Подреждаме патладжани и сипваме половината от доматеният сос. Отгоре редим моцарела и листенца пресен босилек.

Следва ред патладжани, останалия доматен сос и листенца босилек. Поръсваме с настърган пармезан и печем 25-30 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар