Грис халва с ананас, мандарини и орехи

08/08/2019
"Грис халва, ама каквато не сте опитвали в детската градина - а за смели мечтатели и кулинарни импровизатори "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо142
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пшеничен грис - 1 и 1/2 ч. ч.
  • вода - 6 ч. ч.гореща (чашата е с вместимост 200 мл.).
  • олио - 1. ч. ч.
  • захар - на вкус
  • портокали - 2 бр. сок
  • лимони - 1 кафена чашка лимонов сок
  • орехи - 1 ч. ч. накълцани
  • мандарини - 3 - 4 бр.
  • ананас
  • канела - 1 - 2 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на котлона слагаме олиото да загрее. Сипваме гриса и запържваме до златист цвят.

Бъркаме с бъркалка за яйца, за да не стане на топчета. Сипваме внимателно гореща вода, като не спираме с бъркането.

Слагаме 1-2 ч л. канела. След това прибавяме сока от портокалите и лимона. Варим до сгъстяване.

Подслаждаме със захар на вкус. Махаме от котлона и добавяме нарязаният на дребно ананас и накълцаните орехи.

Сипваме готовата смес в кексова форма.

Нареждаме парченца мандарини и с помощта на вилица ги притискаме навътре. Завиваме с дебела кърпа и оставяме да се охлади и стегне за около 6 - 7 часа.

Обръщаме в поднос. Поръсваме с пудра захар и канела и украсяваме с парченца мандарини.

Получи се чудесна, вкусничка и сладка грис халва.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар